“Recikliraj me – podrži život”

Dana, 5.4.2024. godine u OŠ “9.maj Pazarić” održane su radionice u osmim razredima na temu: Ekologija “Recikliraj me – podrži život” u organizaciji IRP-a, MONKS- a i JKP “Rad”.
Cilj aktivnosti je na podizanju svijesti o važnosti recikliranja među učenicima, nastavnicima i širom zajednicom.
Na časovima radionice prisustvovala je nastavnica Emina Rahmanović koja svojim svakidašnjim aktivnostima trudom i radom uči i prenosi svoja znanja učenicima o važnosti ekologije i šire.
Radionice je održala MA biologije Lejla Zečić.

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Sudbina svih ljudi je da koračaju stazama jedne domovine, da poštuju njene građane
i ponosno nose njeno ime širom svijeta.

Učenici naše škole su program Dana nezavisnosti uradili jedni za druge kroz niz aktivnosti pokazujući tako svoju ljubav i poštovanje za jedinu nam Bosnu i Hercegovinu.

ŠKOLA RODITELJSTVA

ŠKOLA RODITELJSTVA

Dana, 27.2.2024. godine u II 1 odjeljenju održana je četvrta radionica Škole roditeljstva. U saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Institutom za preduniverzitetsko obrazovanje Kantona Sarajevo radionicu realizirale psihologinja Arijana Osmanović Štukan i pedagogica Zinaida Smajlović. Roditeljke su dale značajan doprinos obilježavanju Dana ružičastih majica sa sloganom “NASILJE PRESTAJE OVDJE!” i poslanim porukama kao vid podrške BORBI PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA.

ORGANIZACIJA NASTAVE U PERIODU OD 12.02.2024. GODINE DO 16.02.2024. GODINE

Godišnjim planom i programom rada škole za šk. 2023/2024. godinu realizacija nastave za učenike od V do IX razreda odvijati će se online putem platforme Office 365 u periodu od ponedjeljka, 12.02.2024. godine do petka, 16.02.2024. godine.

Učenici od V do IX razreda nastavu će pohađati prema utvrđenom rasporedu sati i satnicom u realnom vremenu.

Redovna nastava za učenike od I do IV razreda realizirat će se u prostorijama centralne i područne škole u prvoj smjeni prema važećem rasporedu sati.

Dan sigurnijeg interneta

Prijavi se, odgovori na pitanja, nauči o sigurnosti na internetu i osvoji nagradu!

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2024. godine realizira se kroz takmičenje za učenike
osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine na temu sigurnosti na internetu. Takmičenje se sastoji od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje digitalnih tehnologija.

Kviz će biti aktivan samo danas od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja. Pobjednici i osvojene nagrade će biti objavljeni na stranici Centra za sigurni internet.

POZIV ZA UPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2024/2025.GODINU