TABLA PROJEKAT – OBRAZOVANJE ZA 21. STOLJEĆE

EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA TABLA

Od ponedjka 17. januara 2022. do 20. januara 2022. godine u prostorijama OŠ “9.maj” Pazarić sprovedena je četverodnevna edukacija za nastavnike i nastavnice naše škole u sklopu projekta TABLA. Edukaciju su održali: Profesor fizike Mevludin Maličević i Profesorica geografije Enisa Kulašin. Cilj projekta je jačanje međusobne saradnje prilikom realizacije projekta, jačanje istraživačkog duha i sticanje kvalitetnih odgojno-obrazovnih kompetencija. Edukacija će se nastaviti u narednom periodu.


PROJEKAT TABLA I STEAM UČIONICE U JU OŠ “9. MAJ” PAZARIĆ

Od školske 2019/2020. godine  JU Osnovna škola “9. maj” Pazarić, Sarajevo je jedna od  28 osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo, koja sudjeluje u realizacije Projekta TABLA, projekta  općeg obrazovanja koji provodi međunarodna  organizacija Save the Children sjevoerozapadni Balkan u partnerstvu sa Zavodom Republike Slovenije za školstvo, Fondacijom Education in Action u BiH i Mrežom za izgradnju mira  uz podršku USAID-a i saradnju sa  Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Nastavi čitati “PROJEKAT TABLA I STEAM UČIONICE U JU OŠ “9. MAJ” PAZARIĆ”

”ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS” 2019

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle(CRP), treći put zaredom organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade ”ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS” 2019 za različite institucije i pojedince koji uspješno promovišu vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine.

Ove godine je Ekološka sekcija naše škole nominovana za ovu prestižnu nagradu. Nastavi čitati “”ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS” 2019”

Projekat “Škole za 21. vijek”

U okviru regionalnog projekta „Škole za 21. vijek“ koji realizuje British Council u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS, naša škola je zajedno sa još 9 škola u Kantonu Sarajevo odabrana da učestvuje u ovom projektu.
Cilj projekta je pružanje podrške osnovnim školama, upoznavanje sa inovativnom metodikom nastave te razvoj vještina kao što su digitalne vještine, vještine rješavanja problema i kritičkog razmišljanja, koje su učenicima neophodne za uspješnu karijeru na radnom mjestu ili za nastavak obrazovanja. Nastavi čitati “Projekat “Škole za 21. vijek””