Državno takmičenje iz Informatike

U subotu, 03.07.2021. godine, u prostorijama Druge gimnazije u Sarajevu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održano je 15. Državno takmičenje za učenike osnovnih škola iz Informatike.

Na ovom značajnom takmičenju učestvovao je učenik Amer Bečarević koji je zauzeo zapaženo 9. mjesto.

Upućujemo iskrene čestitke Ameru i želimo mu uspjeh u daljem školovanju, i ne sumnjamo da će idalje ostvarivati izuzetne uspjehe na takmičenjima iz programiranja.

Podršku Ameru u pripremi za ovo takmičenje pružala je nastavnica Informatike Mediha Kabulović.

Dan sigurnijeg interneta-dodjela nagrada

U našoj školi je u utorak, 3.3.2020. godine Centar za sigurni internet organizovao dodjelu nagrada za pobjednika kviza za Dan sigurnijeg interneta. Svečanosti su prisustvovali dobitnici nagrada, njihovi roditelji, učenici naše škole, sponzori i partneri. Zahvaljujemo se svima koji su došli i svojim prisustvom uveličali svečanu dodjelu nagrada.
Također čestitamo svim učenicima koji su odgovorili tačno na naša dodatna pitanja i osvojili vrijedne nagade.

 

Hippo Language Olympiad

Po drugi put u našoj školi je održano takmičenje u okviru Hippo Language Olympiad – English Without Borders – preliminarna runda.
Hippo “English Without Borders“ Olympiad je međunarodna olimpijada koja promoviše engleski jezik, poziva učenike širom planete da se takmiče u poznavanju engleskog jezika i poboljšava saradnju među nastavnicima. Nastavi čitati “Hippo Language Olympiad”

”ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS” 2019

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle(CRP), treći put zaredom organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade ”ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS” 2019 za različite institucije i pojedince koji uspješno promovišu vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine.

Ove godine je Ekološka sekcija naše škole nominovana za ovu prestižnu nagradu. Nastavi čitati “”ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS” 2019”

Općinsko takmičenje iz Informatike

U prostorijama OŠ “Hilmi ef. Šarić”, 11.03.2019. godine, održano je Općinsko takmičenje iz Informatike. Ekipa naše škole u sastavu: Amer Bečarević, Hava Lihovac i Adna Šabić osvojila je 2. mjesto sa osvojenih 75 bodova.

U ponedjeljak, 18.3.2019. godine, održat će se online takmičenje iz Informatike na kojem će učenici imati priliku da ostvare plasman na kantonalno takmičenje.

Čestitamo našim vrijednim programerima i želimo im puno uspjeha na narednim takmičenjima.

Učenike je pripremala nastavnica Mediha Kabulović.

Općinsko takmičenje iz fizike

U četvrtak 7.3.2019. godine u našoj školi održano je  Općinsko takmičenje iz fizike za učenike IX i VIII razreda.  U kategoriji IX razreda učestvovale su učenice: Odobašić Amina, Smajlović Berina i Hasić Amna. Ekipno su osvojile 3. mjesto. U kategoriji VIII razreda učestvovali su učenici: Fejzić Selman, Šehović Lejla i Čomor Lamija. Ekipno su osvojile 3 mjesto.  U pojedinačnom plasmanu Selman Fejzić je ostvario 3. mjesto i tako se plasirao na kantonalno takmičenje.

Voditelj dodatne nastave za osmi razred je nastavnik Šarić Suad, a za deveti razred nastavnik Šarić Faris.

Hippo Olympiad iz Engleskog jezika

Nakon preliminarnog kruga takmičenja Hippo Olympiad iz Engleskog jezika, ponosni smo što možemo objaviti da imamo polufinaliste iz svih kategorija:

Little Hippo: Imran Fejzić i Zehra Mujezin
Hippo 1: Bakir Kabulović, Hanan Šarić, Ema Proha
Hippo 2: Amer Bečarević, Nizama Keško, Belma Pobrić
Hippo 3: Emina Šarić, Amina Odobašić
Hippo 4: Hava Lihovac

Polufinale očekujemo 29. ili 30. marta u Zenici. Svim takmičarima želimo puno sreće!

Općinsko takmičenje iz matematike

U utorak, 05.3.2019. godine u OŠ “Hadžići” održano je Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda. Ekipu naše škole činili su:

VII razred – Bečarević Amer, Hodžić Džejlana i Tulić Amina
VIII razred – Bužo Ensar, Fejzić Selman i Šahić Dino
IX razred – Lihovac Hava, Šabić Adna i Turčinović Faruk

U kategoriji sedmih razreda Bečarević Amer je zauzeo prvo mjesto, a Tulić Amina treće mjesto.

U kategoriji osmih razreda Fejzić Selman je zauzeo drugo mjesto, Bužo Ensar treće mjesto. U kategoriji devetih razreda Lihovac Hava je zauzela drugo mjesto. Ovi učenici će našu školu predstavljati na kantonalnom takmičenju.

Ekipno su učenici sedmog razreda zauzeli prvo mjesto, učenici osmog razreda drugo mjesto i učenici devetog razreda drugo mjesto.

U ukupnom zbiru bodova učenici naše škole su zauzeli prvo mjesto, te veliku pohvalu zaslužuju svi učesnici ovog takmičenja.

Voditelj dodatne nastave za sedmi razred je nastavnik Šarić Faris, a za osmi i deveti razred nastavnica Fejzić Hajra.

Nastavi čitati “Općinsko takmičenje iz matematike”