Dan sigurnijeg interneta 2022

Svakog februara Insafe/INHOPE i mreža centara za sigurniji internet obilježava Dan sigurnijeg interneta, sa ciljem promocije sigurne i pozitivne upotrebe digitalne tehnologije, posebno među djecom i mladima. Ovaj dan se obilježava drugog dana, druge sedmice, drugog mjeseca, a svake godine na Dan sigurnijeg interneta milioni ljudi se udružuju kako bi inspirisali pozitivne promjene u digitalnom okruženju te podigli svijest o pitanjima sigurnosti na mreži.

Centar za sigurni internet će i ove godine na Dan sigurnijeg interneta, 8. februara imati online takmičenje u vidu kviza o sigurnosti na internetu.  Nastavi čitati “Dan sigurnijeg interneta 2022”

Dan škole

Povodom obilježavanja 126. rođendana naše škole, učenici i nastavnici su pripremili:

1. Videzapis „Moja škola, moja sreća“ i Ramazanski program

2. Videozapis „O projektima…“

3. Videozapis „O sportskim aktivnostima u našoj školi”, Radovi učenika na temu „Druženje sa prirodom me čini sretnim/om“

 

Svim članovima školske zajednice želimo sretan Dan škole, uz čestitke za rezultate u radu i iskrene želje za dobro zdravlje i dobrobit svima! Nastavi čitati “Dan škole”

SVJETSKI DAN ROMA

ČESTITAMO SVJETSKI DAN ROMA!
Prezentacija povodom Svjetskog dana Roma u alatu Padlet.

8. MART – MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Sretan 8. mart – Međunarodni dan žena
Na linku ispod možete pogledati prezentaciju, povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

8. MART DAN ŽENA

 

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, učenici i nastavnici naše škole su pripremili videzapis:


MEĐUNARODNI DAN MATERNJEG JEZIKA

Na linku ispod, možete pogledati sadržaj, koji su pripremili članovi Novinarske i Dramske sekcije od V do IX razreda naše škole.

Dan maternjeg jezika

 

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2021

Dan sigurnijeg interneta 2021

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina. Dan sigurnijeg interneta 2021. godine u svijetu će se i ovaj put obilježiti pod sloganom „Zajedno za bolji internet“ (“Together for a better internet”) dana 09. februara.

Centar za sigurni internet u BiH obilježavanje Dana sigurnijeg interneta će i ove godine realizirati kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na internetu. Nastavi čitati “DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2021”