Općinsko takmičenje iz geografije

Općinsko takmičenje iz geografije održano je 15. marta u našoj školi, sa početkom u 9,00 sati. Učešće je uzelo pet škola i to “Hilmi efŠarić” Tarčin, OŠ “9. maj” Pazarić, OŠ “6. mart” Hadžići, OŠ “Hadžići”, Hadžići i OŠ “Zaim Kolar”. Takmičenje je bilo pojedinačno, a osnovne škole su predstavljali po tri učenika IX-ih razreda iz svake škole. Našu školu su predstavljali Emir Duvnjak, Senaida Bašić i Berina Mujan. Učenici su od ukupno 1500 osvojili 1131 bod (75,4%).
Najbolje rezultate ostvario je učenik OŠ ”Hadžići” Hadžići, Selmir Memić (96 b.), drugi je bio učenik Velid Madžak iz OŠ ”Hilmi ef. Šarić” iz Tarčina, dok je treće mjesto osvojio Emir Duvnjak, učenik naše škole.

Ukupni plasman škola po ukupnom broju osvojenih bodova je sljedeći:

  1. OŠ ”9. maj” Pazarić — 259 bodova
  2. OŠ ”Hadžići” Hadžići — 243,5 bodova
  3. OŠ ”6. mart” Hadžići — 237,5 bodova
  4. OŠ ”Hilmi ef. Šarić” Tarčin — 218,5 bodova
  5. OŠ ”Zaim Kolar” Trnovo — 172,5 bodova.

Za sve učenike i učesnike u takmičenju su obezbjeđeni sendviči i sokovi, a za tri prvoplasirana učenika i diplome i skromne novčane nagrade.

Važno je istaći da su naše učenice Senaida Bašić i Berina Mujan osvojivši više od 80 bodova stekle pravo učešća na kantonalnom takmičenju.

Velike čestitke učenicima i nastavnici Raziji Kazazović na uspjehu i mnogo sreće na kantonalnom takmičenju želimo Emiru, Senaidi, Berini i nastavnici Raziji.

[aigpl-gallery-slider id=”1155”]