DAN ŠKOLE

𝐔 𝐮𝐭𝐨𝐫𝐚𝐤, 𝟗. 𝐦𝐚𝐣𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐮 𝐧𝐚š𝐨𝐣 š𝐤𝐨𝐥𝐢 𝐣𝐞 𝐨𝐝𝐫ž𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐠𝐨𝐝𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐩𝐨𝐯𝐨𝐝𝐨𝐦 𝟏𝟐𝟖. 𝐫𝐨đ𝐞𝐧𝐝𝐚𝐧𝐚 𝐧𝐚š𝐞 š𝐤𝐨𝐥𝐞.

𝐒𝐯𝐢𝐦 𝐮𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐧𝐢𝐜𝐢𝐦𝐚, 𝐮č𝐞𝐧𝐢𝐜𝐢𝐦𝐚 𝐢 𝐫𝐨𝐝𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐢𝐦𝐚 ž𝐞𝐥𝐢𝐦𝐨 𝐬𝐫𝐞𝐭𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐧 š𝐤𝐨𝐥𝐞, 𝐚 𝐳𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚𝐦𝐚 𝐳𝐚𝐡𝐯𝐚𝐥𝐣𝐮𝐣𝐞𝐦𝐨 š𝐭𝐨 𝐬𝐮 𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐦 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐮𝐯𝐞𝐥𝐢č𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐯𝐚𝐣 𝐛𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐝𝐚𝐧.
Na linku ispod možete pogledati priredbu, povodom Dana škole:
Dan škole – priredba

ĐULISTAN 32

Povodom 128 godina postojanja i rada naše škole, učenici i nastavnici su pripremili školski list “Đulistan”, broj 32, u digitalnom izdanju, u kojem su predstavljene mnogobrojne realizovane aktivnosti u ovoj školskoj godini.

ĐULISTAN LIST br. 32

1. MART DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Održana priredba u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učenici naše škole su u utorak 28.02.2023. godine održali priredbu u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima JU Osnovne škole “9. maj” Pazarić, Sarajevo želimo sretan 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

POSJETA UDRUŽENJA CROA

Našu školu su ponovo posjetili članovi udruženja CROA. Uz poklone u literaturi i sportskoj opremi, izrazili su zahvalnost na učešću naše škole i protekle godine. Naime, naši učenici, pod vodstvom kolegice Medihe Biber, volontirala je u našoj zajednici i izmamila je osmijeh na licima naših sugrađana. Naši učenici su time uvidjeli moć dobročinstva i kroz druženje i nova iskustva rasli kao osobe. Time su ispunjeni ciljevi projekta. Na samom predstavljanju projekata, naša prezentacija je privukla zavidnu pažnju, između ostalog i Visokog predstavnika Christiana Schmidta.

HUMANITARNA AKCIJA

Humanitarna akcija prikupljanja osnovnih potrepština u vidu odjeće, obuće, deka i higijenskih sredstava za Tursku i Siriju koje su pogođene razornim zemljotresom, završena je. Zahvaljujemo se roditeljima, učenicima, nastavnicima i svim sugrađanima koji su se odazvali ovoj akciji.
“Onaj ko bude uradio koliko trun dobra, vidjet će ga, a onaj ko bude uradio koliko trun zla, vidjet će ga” (ez-Zilzāl, 6 – 8).

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Dan sigurnijeg interneta

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2023. godine realiziraće se kroz takmičenje za učenike
osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine na temu sigurnosti na internetu. Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje digitalnih tehnologija, koji će biti dostupan putem web platforme Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba.

Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2023, dana 7. februar/veljača, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja. Pobjednici i osvojene nagrade će biti objavljeni na stranici Centra za sigurni internet.