Hippo Language Olympiad

Po drugi put u našoj školi je održano takmičenje u okviru Hippo Language Olympiad – English Without Borders – preliminarna runda.
Hippo “English Without Borders“ Olympiad je međunarodna olimpijada koja promoviše engleski jezik, poziva učenike širom planete da se takmiče u poznavanju engleskog jezika i poboljšava saradnju među nastavnicima. Olimpijada ohrabruje lični osjećaj identiteta i integracije i služi kao uzor mladim ljudima koji žive kao jedna zajednica. Glavni cilj je da se kreiraju i njeguju prijateljske veze, međunarodno razumijevanje i pozitivan takmičarski duh među mladim ljudima zainteresovanim za engleski jezik iz cijelog svijeta.
Preliminarna runda natjecanja se održava u svim školama koje žele da omoguće svojim đacima da u prostorijama svoje škole rade hippo natjecanje. Prijava je besplatna, škola nema nikakvih troškova. Global Hippo Association šalje ispite na adresu škole, a svi ispiti (međunarodno priznati ispiti GATEHOUSE AWARDS ispitnog odbora) ostaju poslije školi na korištenje kako bi mogli da svim đacima omoguće napredovanje u učenju.
Pred takmičenje je vladalo veliko interesovanje učenika. To se moglo zaključiti po čestim upitima učenika koji su uzeli učešće u ovom takmičenju prošle godine, ali i roditelja koji su se raspitivali o nastavku ove godine, a kulminiralo je velikim brojem prijava. Time se jasno pokazalo da u našoj školi i među našim učenicima i roditeljima vlada pozitivan stav prema učenju i razvoju ličnosti.
Takmičenju u našoj školi, održanom u petak 21.02.2020., pristupili su učenici od III-IX razreda – njih 32, u kategorijama od Little do Hippo 3. Uz koordinatora za našu školu, nastavnika Adnana Fejzića, takmičenju su prisustvovale nastavnice Anela Osmanagić, Razija Kazazović, Mirheta Zelić, Nermina Čomor i Sanela Fatić u ulozi ispitnog nadzornika (invigilator), te pripravnik Irfan Dupovac kao tehnička podrška i time nesebično podržali ovaj projekat. Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su doprinijeli da takmičenje polahko prerasta u tradiciju, a naša škola Hippo takmičenje doda u dugi niz uspješnih projekata koji se realiziraju u svrhu razvoja naših učenika.