prvo regionalno takmičenje u kodiranju

U okviru 5. po redu, međunarodne konferencije i sajma “Nove tehnologije u obrazovanju” u organizaciji British Council-a održano je Prvo Regionalno takmičenje u kodiranju na micro:bit računarima za zemlje Zapadnog Balkana (First Regional micro:bit coding competition in the Western Balkan).

Događaj je održan u Belexpocentaru i prostorijama hotela Holiday Inn u Beogradu, od 8. do 9. juna 2018. godine. Bosnu i Hercegovinu su predstavljali učenici naše škole Selman Fejzić i Amer Bečarević koji su uspješno prezentirali projekat “Pametna kasica” s kojim su osvojili prvo mjesto na nacionalnom takmičenju. Bosnu i Hercegovinu su također predstavljali i učenici OŠ “Aleksa Šantić”, Sarajevo Iman Suljić i Adnan Dervišević koji su osvojili nagradu za najbolji timski rad.

Konferencijaje organizovana sa ciljem da se kroz seriju predavanja i radionica, učiteljima i nastavnicima, predstave iskustva o upotrebi novih tehnologija u procesu učenja, razvoj digitalnog sadržaja, algoritamsko razmišljanje i kodiranje.

Fotografije možete pogledati na našoj fb stranici.