DA ŠKOLA BUDE RADOST ZA SVU DJECU

Već četvrtu godinu u JU OŠ „9.maj“ Pazarić, Sarajevo realizira se Program pripremne nastave za djecu u pokretu iz Prihvatnog kampa Ušivak.

Tako su i ovog septembra djeca u pokretu dobila priliku da nastave prekinuto ili tek započnu formalno obrazovanje i budu dio naše školske zajednice.

Tim povodom, dana 12.9.2024. godine,   održana je svečanost dobrodošlice djeci u pokretu  koju su pripremili naši vrijedni učenici zajedno sa nastavnicima uz podršku školskog osoblja.

Prigodno obraćanje svim prisutnim na svečanosti i srdačnu dobrodošlicu djeci u pokretu  poželio  je  direktor naše škole Adnan Fejzić.    

Učenice i učenici razredne nastave su se potrudili da  svojim muzičkim i plesnim izvedbama, kao i recitacijama, djeci u pokretu uljepšaju prvi školski dan.

Kroz  školske aktivnosti trudit  ćemo se da učenje bude izvor radosti za sve učenike i na taj način pružat ćemo  podršku za njihov pravilan rast i razvoj. Tim JU OŠ „9.maj“ Pazarić, Sarajevo koji učestvuje u organizaciji ovog vida nastave izrastao je u tim profesionalaca koji uz veliki entuzijazam  donosi osmijeh na lica najmlađih.

Realizaciju Programa pripremne nastave podržava Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo  u saradnji sa UNICEF-om, World Vision-om i IOM-om.