Dan sigurnijeg interneta 2022

Svakog februara Insafe/INHOPE i mreža centara za sigurniji internet obilježava Dan sigurnijeg interneta, sa ciljem promocije sigurne i pozitivne upotrebe digitalne tehnologije, posebno među djecom i mladima. Ovaj dan se obilježava drugog dana, druge sedmice, drugog mjeseca, a svake godine na Dan sigurnijeg interneta milioni ljudi se udružuju kako bi inspirisali pozitivne promjene u digitalnom okruženju te podigli svijest o pitanjima sigurnosti na mreži.

Centar za sigurni internet će i ove godine na Dan sigurnijeg interneta, 8. februara imati online takmičenje u vidu kviza o sigurnosti na internetu. 

Upute za pristup online kvizu

Link putem kojeg će biti moguće pristupiti kvizu bit će dostupan 8. februara 2022. godine na web stranici: http://www.dansigurnijeginterneta.org/ od 9:00 do 19:00 sati.

Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje lične podatke. Nakon što riješite kviz dobit ćete povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni KOD koji trebate sačuvati na mobitelu. KOD je dokaz koji vam je potreban za preuzimanje nagrade, ukoliko budete izabrani.

Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih takmičara koji su kviz riješili s 80% ili više tačnih odgovora do 19:00 sati na dan kviza.

  1. februara 2022. godine (srijeda) u 12:00 sati  na web stranici http://www.dansigurnijeginterneta.org/ te na društvenim mrežama Centra za sigurniji internet (Facebook i Instagram) objavit će se informacije o dobitnicima nagrada.